Gušt i dert

ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.

pitija | 22 Novembar, 2017 22:57

Прави срећник је онај ко ради посао који воли, ко у њему ужива - који живи свој посао.
Али ту постоји "опасност" да направите грешку, јер у посао уносите срце и често сте субјективни. Нарочито ако радите са људима, осећања лако могу да вас наведу на грешку.
У књизи "Ана Карењина", давно још прочитах да грешке најмање праве они који посао раде професионално, објективно тј главом. 
Тако ја једном упитах своју колегиницу:
Како радити а не правити грешке?
- Лако. Само се држи правила - још лакше ми одговори колегиница.
Волим ја правила и држим их се кад год могу, али ... увек има неко али. Односи међу људима не могу се увек одредити правилима.
То су они ризици кад лекар оперише пацијента кога нико други не би, а пацијент оздрави, кад професор верује у ученика у кога нико други не верује, кад му да шансу више, уместо шансу мање, а ученик једног дана постане добар човек итд итд.Наравно не оздрави сваки пацијент, не постане добар сваки ученик, али и за само једног човека вреди ризиковати.
Зато ја кад год не знам шта да урадим, ја се понашам онако како би волела да се понашају према мени. То је ваљда оно кад се каже "питај срце".
ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.
Ако се у тим случајевима деси да погрешим, грешку лакше поднесем.
А ви?Komentari

Re: ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.

Лаки | 24/11/2017, 19:30

Пошто болујем од вишеструкух предрасуда (жив сам човек јоште Србин), ја небих за свакога „питао срце“.
Волим да људима дам шансу, али, ако су под радаром мојих предрасуда (наркоман, хомосексуалац, превртљивци, безкарактерни ликови, лопурде .......) недајем ни помисао на њу а таман посла неку шансу.
Питија, ти питала ја одговорио.
Велики поздрав за твоје велико и добро Срце од Лакија

Re: ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.

mandrak72 | 24/11/2017, 20:18

Loša su vremena za rad od srca. Najčešća su razočarenja.

Re: ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.

pitija | 25/11/2017, 14:14

hvala dragi Laki za odgovor, ne pitam ni ja srce za svakoga, staro drvo se ne menja, mlado može da se povija pa tako i "popravlja". Ja radim sa decom, a za njih verujem još ima šanse da budu dobri. Druga tema su predrasude, mogu da navedu na greh, a Vladika Nikolaj reče : čuvajte se smrti i greha.

Re: ЈА РАДИЈЕ ПИТАМ СРЦЕ НЕГО ПРАВИЛА.

pitija | 25/11/2017, 14:19

dragi mandrak, vremena su naša, druga nemamo, a vidiš kad pogledam unazad, mnogo divnih ljudi je obogatilo moj život, neki su me i razočarali, ali ne bi valjalo da je sve super, postoji li raj, ili bar na zemlji. Samo što razočarenje jako i dugo boli pa nam se čini da ih ima puno. Evo baš juče upoznah jednog divnog normalnog čoveka - što ne znači da je savršen, ali je puno optimizma i vere u njemu. Poz hvala što me čitaš

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb