Gušt i dert

"LJUBAV I MIR SVIMA"

pitija | 16 Jul, 2016 18:43

Данас пронађох текст о Јелени Ђоковић.

http://www.dnevne.rs/tema-dana/usudila-da-kaze-ono-o-cemu-mnogi-cute-dirljiva-poruka-jelene-dokovic-promenice-nacin-na-koji-gledate-na-izbeglicku-krizu

Она је као већина жена богатих, успешних мушкараца покренула нову линију „парфема“ „Нешто опасно смрди“, као и нову „модну линију“: „Царево ново одело.“

Та нежна жена, одмереним речима узвикнула је „Цар је го“ ( из моје омиљене бајке) и подсетила ме на моју 20-огодишњу борбу са том реченицом и жељом да је викнем.

Јелена је својим сведеним укусом који је пренела на „нови парфем“,  указала је да ћемо се ускоро подавити у смраду сопственог нечињења, без обзира на окретање главе да нас се ништа не тиче и ништа не видимо.

Бојим се да ће ова наоко крхка жена постати велики трн оним моћницима који су мирођија сваке светске чорбе.

Да ли је паметно говорити о овоме,  питам се, јер се овако много ризикује.

Сигурно је много лакше било стварно правити парфеме и колекције вечерњих или летњих хаљина. Само..... да ли је оно што је лаше и боље?

И није да нас се не тиче, јер у овом, оваквом свету живеће са туђом децом и наша деца и унучићи.

А реч ове драге жене, не остаје само у границама речи, већ има моћ да прерасте у дело и васпитавање нових генерација. Генерација које стасају у вртићима, управо онде где се, васпитавају деца за нови светски поредак.

Увек је било освајача и мисионара.  Велики су у свом чињењу били и једни и други и памте се и једни и други. Једни по томе што су рушили свет, други по томе што су га спашавали.   

А нама малима остаје да направимо избор – окретање главе, је такође избор.

 Јелена на крају овог текста рече:

Moramo uvek da biramo da promovišemo prave vrednosti. Ne osuđujte, ne zavidite, ne mrzite. Počnite od sebe: budite ona osoba koja je ovom svetu potrebna. Ljubav i mir svima.

Komentari

mediterraneo

mediterraneo | 18/07/2016, 23:33

a šta reći ...nego haug beli brate... " „Moramo uvek da biramo da promovišemo prave vrednosti. Ne osuđujte, ne zavidite, ne mrzite. Počnite od sebe: budite ona osoba koja je ovom svetu potrebna. Ljubav i mir svima"- i onda je mrmot umotao čokoladu"

Re: "LJUBAV I MIR SVIMA"

pitija | 18/07/2016, 23:50

mediteraneo, zašto tako, ja mislim da si upravo ti jedna od ovakvih osoba. Zar misliš da je nemoguće? - onda želim ostati naivna!

mediterraneo

m | 19/07/2016, 06:50

izvini proročice jer sam se nespretno i nejasno izrazio u komentaru - moje reči i cinizam se odnosi na dekadenciju intelektualne kvazi elite zapada i naravno oštra je kritika svih onih koji su nas bombardovali u ime hrista i dalje to čine širom planete.nadam se da ćeš prihvatiti moje izvinjenje .

Re: "LJUBAV I MIR SVIMA"

pitija | 19/07/2016, 08:16

Dragi (m):) ja na Tebe zbpg dugogodišnjeg predanog rada u širenju lepote i lepih misli itditd, nikako ne mogu da se naljutim. A i da se naljutim, brzo me prođe, a i znam da ne možemo svi u svemu da se složimo :) :) Ipak drago mi je da si pojasnio. Poz

mediterraneo

mediterraneo | 19/07/2016, 22:15

hvala ti proročice,ljubim te .pozdrav

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb