Gušt i dert

Прича из Црвеног крста ( испричала волонтерка)

pitija | 19 Maj, 2014 18:14

(кад више даје онај који прима)

Једна жена чију је кућу у селу Бресје поплавила и уништила вода Лугомира, дошла је са два синчића у Црвени крст- да пита где може да их окупа, јер се 5 дана нису купали. Између осталог требала им је и сува обућа.

Једном од малишана нашли су патике, али видело се да су велике. И поред тога малишан је био задовољан; очито су му се свиђале. Онда су му нашли други пар по мери, али малишан је и даље гледао у онај први пар .
Приметили су то људи из Црвеног крста па су му рекли: "Узми слободно оба пара патика!", Задовољан малишан је пружио руку да их узме, али мајка га је задржала:
„Остави их сине. Можда дође неки други бата коме ће да требају.“
Малишан је без поговора оставио патике и отишао даље са мајком и братом..

Komentari

Re: Прича из Црвеног крста ( испричала волонтерка)

mastalica | 19/05/2014, 19:00

ali i vise dobija onaj koji daje, bas smo jedan drug ija skoro razgovarali o tome kako nam je znacilo sto nekad nismo imali i sto sme culi u detinjstvu, ,,za ovo ima, a za ovo ne'' i koliko je to koristilo nasem vaspitanju, a moram reci koliko sma pod utiskom i koliko me je jako pozitivvno iznenadio nas narod, jer naiskrenije nisam bila svesna da smo sposobni za ovoliku solidarnost SVAKA CAST svima

Re: Прича из Црвеног крста ( испричала волонтерка)

tri | 19/05/2014, 23:26

Kad je najteze mi smo naslozniji. Tako je uvek kod nas bilo.

Re: Прича из Црвеног крста ( испричала волонтерка)

pitija | 24/05/2014, 17:37

mnogo godina imam da bih bila pesimista ili pak optimista - još uvek učim- trenutno od Japanaca "mirno i složno" i sopstvenim snagama.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb