Gušt i dert

MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

pitija | 16 Februar, 2016 16:33

Недеља 7. фебруар

Пишем ја ово, а понеко и прочита. Разумем ја то, не могу они да прочитају, колико ја могу да напишем.

Волела бих да је више читалаца, али битан је квалитет: чита ме  понека колегинице, понеки ученик прочита бар наслов, што је ипак битно, понекад неко моје дете „да се не наљутим“, две сестре и још понеки незнани интернет пријатељ. Тако данас опет добих коментар од Јанакиса:

„Да се разумијемо :) да заливам дрвеће зимус са флашицом не пада ми на памет, али... могу ти рећи да си ми пала на памет кад сам за Бадње јутро отишао у шуму по бадњак и угледао пустош и крш који остављамо... Ваљда се данашња мегаломанија огледа и у томе да и бадњак мора да буде што већи?!“

Садржај поруке ме растужи, али ме обрадова што ме Јанакис и даље чита: Ха . Добар ми наслов; улази у уши и привлачи пажњу.  А што се тиче бадњака, тога сам се и бојала: и Аца ми исто рече кад донесе бадњак: "Све  поломили и оголели шуму".   "Зар и ти не радиш исто?" - упитах га.  "А не. Ја знам шта смем. Ја волим шуму; идем у моју шуму и не продајем бадњаке".

"Добро, сад кад им бадњак доноси паре, ваљда ће схватити да нам шуме требају, па ће почети боље да се опходе према природи. Можда ће подсадити тамо где је поломљено и посечено.“- понадах се наивно.

Понекад сам толико наивна, да и саму себе нервирам.

Komentari

Re: MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

Јанакис | 20/02/2016, 09:43

Ево кише! Она је вјероватно добра за дрво?! Изузимајући ова у шпорту, пошто је ватра, разуме се, наложена :-)
Од ове године поштујем природу, и кад ова амброзија после киша букне нећу ич да је дирам :-)

Re: MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

Јанакис | 20/02/2016, 10:03

шпорету*

Re: MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

pitija | 21/02/2016, 12:17

Janakis dragi, hahaha, kako mi prijaju tvoji komentari - a što se tiče ambrozije i da je diraš, ništa joj ne možeš, a to opet ne znači da prestaneš da je diraš. Letos sam se u Republici Srpskoj odmarala čupajući ambroziju u travnjaku ispred kuće. Nisam se trudila da je iskorenim, samo da uradim koliko mogu. A sad drugi pogled, mora da i ona ima neku svrhu, bar da se zapitam kako postoji nešto toliko otporno,/čula sam da seme može i posle 40god u zemlji da proklija)da mi je ta njena crta i sposobnost.

Re: MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

Јанакис | 21/02/2016, 23:26

Има вјероватно сврху само је не знамо. Оно што знамо је да је сад озлоглашена као изузетно јак алерген, а у грчкој митологији, колико се сећам, боговима се приносе као изузетан дар нектар и амброзија :-)

Re: MOJE ŽEDNO DRVO 2/5

pitija | 22/02/2016, 00:19

Janakis, mediterraneo, može da nam reši nedoumicu, samo da se javi. Nema ga nešto.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb