Gušt i dert

NAVRATI PONEKAD NA MINUT DVA

pitija | 29 Maj, 2017 16:01

Navrati ponekad, tek na minut ili dva, i ne pitaj me ništa i neću te pitati ništa. Osmehni se samo, Po osmehu ću poznati da li si srećna. Osmehni se samo i zagrli me staru i slabu onako kako sam tebe nekad ja kad si bila mala i slaba Zagrli me nežno i napravimo sluku za uspomenu, za mesto gde se čuvaju lepe stvari i drage osobe Navrati ponekad da prkosimo godinama, da im poručimo da uzalud prolaze. Kod nas se stvari ne menjaju, ti si meni isto draga, ja sam tebi isto draga. Srodne duše. Navrati ponekad, da pokažemo da ljubav postoji i da se dragi ljudi ne zaboravljaju.

Komentari

Navrati ponekad

panicnadezda@gmail.com | 30/05/2017, 18:12

Tako ste topli i emotivni - teško je ostati ravnodušan.Koristim retku priliku kad pročitam nešto što ste napisali da vas pozdravim , zahvalim na komentarima i uzvratim na isti način. Topli pozdrav...

Re: NAVRATI PONEKAD NA MINUT DVA

Лаки | 30/05/2017, 19:06

На тавану куће некада је мој покојни отац (касније и ја)са јаким канапима, и штриковима качио старе тепихе, итисоне и џакове којечега, да их неби напала нека живуљка, верујући да ће то деци (мени)некада устребати. Све је то временом разнешено и однешено само остадоше штрангле и конопци.

Због оваквих прича које ломе и најјача срца пре пар година попео сам се на таван и посекао све оне висуљке омче и омчице које су увек биле на „готовс“.

Знаш Питија, када ми неко каже да сам добар човек ја га одмах демантујем констатацијом да немогу бити добар човек, јер, како то да ме рођено дете нежели да види? Људи који ме знају кажу како то није тачно, да то није њена воља, да је још мала и да слуша мамине приче и богатог очуха.

Зато сам ономад посекао шрангле, јер у супротном, небих смео читати неке од твојих прича у коју спада и ова.

После тога слободно посећујем мој таван, поготову све ствари које чувам у мојој малој ризници (стари ормарић са неколико фијочица пуних драгих успомена).

Можда ће се некоме мој коментар учинити чудан и неће приметити везу са твојом причом, па се унапред, како теби тако и том неком, пуно извињавам.

Re: NAVRATI PONEKAD NA MINUT DVA

pitija | 30/05/2017, 23:16

Uh, dragi Laki baš me rastuži, ja sam sigurna da si DOBAR ČOVEK

Re: NAVRATI PONEKAD NA MINUT DVA

lastavica | 31/05/2017, 07:24

Navratiću, navrati i ti...

Re: NAVRATI PONEKAD NA MINUT DVA

Лаки | 31/05/2017, 10:29

Драга Питија, небих те ја замарао својом причом да непрочитах твоју реченицу; „ Осмехни се само и загрли ме стару и слабу онаки каки сам тебе некада ја, када си била мала и слаба“. К'о да нешто пуче у мени и рече .....пиши.

Знаш, када сам потражио стручну помоћ у вези свега, речено ми је да без стида и срама (којег је било, па чак и самокривице) свима испричам истину, те да је не тајим у себи. Веруј, то ми је помогло. Мада је све остало, да кажем иза мене, „понекад зими, док ветрови оплакују дане сетим се свега и тог бола који би наново да протиња“. Али, то више није ни изблиза она бол, која је неколико година устајала самном чим ујутру отворим очи, а ноћу ми једва дозвољавала да их на трен склопим.

Поздрављам те и ..... небригај, све ће бити добро, ако већ и није.

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb