Gušt i dert

Мушко – женски односи - Ko je у праву

pitija | 06 Novembar, 2012 21:27

Волели су се, није да нису, али.... Можда зато што су били различити карактери стално су се свађали. Временом, неке ствари су се мењале, а неке остајале исте – безразложне свађе. Ситнице – које живот значе.

Тог дана су решили да заједно оду до оближњег маркета за ствари које им требају. Он то није волео, а њој је куповина била провод. Пошао је без гунђања и она је схватила тај акт добре воље и била срећна због тога. Зато ће бити максимално толерантна, даће све од себе да се овога пута не посвађају безразложно.

Купили су све битне ствари, још понека ситница и успели су, мислила је у себи.

Она је волела маслине, он је то знао и зато ју је подсетио:

-          Купи маслине.

-          Имамо ли још пара? Оне су скупе.

-          Ма има.

-          Па не морам баш увек да их једем.

-          Ма купи.

-          Добро. Онда ћу да узмем ове јефтиније. – рекла је и почела да гледа цене.

-          Није битно, узми било које.

-          Да ли да узмем ове са кошчицом или без кошчице?- почела је да упоређује тежину, цену, јер она се понаша економично, биће добра домаћица. Мислила је да ће он због тога да буде срећан и више да је цени.

Сат времена мувања око полица са робом међу којим није било ничег занимљивог за њега, као што су нпр. алат или техника потпуно су га исцрпли и осећао је да ће ако ускоро не заврше куповину потпуно изгубити стрпљење. Нервирало га је што компликује толико око безначајних ствари и што је неодлучна. За њега је евентуална уштеда на кесици маслина у препуној корпи робе била потпуно небитна и занемарљива. Узео је прву кесицу испред себе, прстима стисао маслинку и рекао:

-          Узми ове без кошчице.

Она је узела исту такву кесицу и напипала кошчицу:

-          Оне су са кошчицама и скупе су.

-          Немају кошчицу – он је и даље држао своју кесицу и стискао маслину без кошчице.

-          Имају – она је под прстима осећала кошчицу. – Нисам луда – помислила је да попусти, али била је 100% сигурна да је у праву.

-          Нико те не прави лудом, само си тврдоглава – сад је већ био видно изнервиран, а знао је да је 100% у праву. Увек је морала много да прича, да се буни, није му веровала, мислио је.

Зашто она мора увек да попушта, мислила је, па и кад је у праву. Он је не цени довољно и тако ће увек да буде. Не ово заиста не иде. Нема више снаге да се свађа. Њихова веза нема будућност.

Љути и у тишини изашли су из супермаркета.

***

Мало касније један други пар дошао је до штанда са маслинама и узео оне исте:

-          Да узмемо ове микс маслине?

-          Наравно, оне су за свачији укус. – ставили су кесицу мешаних маслина у своју корпу и задовољно отишли даље.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb