Gušt i dert

Мушко – женски односи - Ko je у праву

pitija | 06 Novembar, 2012 21:27

Волели су се, није да нису, али.... Можда зато што су били различити карактери стално су се свађали. Временом, неке ствари су се мењале, а неке остајале исте – безразложне свађе. Ситнице – које живот значе.

Тог дана су решили да заједно оду до оближњег маркета за ствари које им требају. Он то није волео, а њој је куповина била провод. Пошао је без гунђања и она је схватила тај акт добре воље и била срећна због тога. Зато ће бити максимално толерантна, даће све од себе да се овога пута не посвађају безразложно.

Купили су све битне ствари, још понека ситница и успели су, мислила је у себи.

Она је волела маслине, он је то знао и зато ју је подсетио:

-          Купи маслине.

-          Имамо ли још пара? Оне су скупе.

-          Ма има.

-          Па не морам баш увек да их једем.

-          Ма купи.

-          Добро. Онда ћу да узмем ове јефтиније. – рекла је и почела да гледа цене.

-          Није битно, узми било које.

-          Да ли да узмем ове са кошчицом или без кошчице?- почела је да упоређује тежину, цену, јер она се понаша економично, биће добра домаћица. Мислила је да ће он због тога да буде срећан и више да је цени.

Сат времена мувања око полица са робом међу којим није било ничег занимљивог за њега, као што су нпр. алат или техника потпуно су га исцрпли и осећао је да ће ако ускоро не заврше куповину потпуно изгубити стрпљење. Нервирало га је што компликује толико око безначајних ствари и што је неодлучна. За њега је евентуална уштеда на кесици маслина у препуној корпи робе била потпуно небитна и занемарљива. Узео је прву кесицу испред себе, прстима стисао маслинку и рекао:

-          Узми ове без кошчице.

Она је узела исту такву кесицу и напипала кошчицу:

-          Оне су са кошчицама и скупе су.

-          Немају кошчицу – он је и даље држао своју кесицу и стискао маслину без кошчице.

-          Имају – она је под прстима осећала кошчицу. – Нисам луда – помислила је да попусти, али била је 100% сигурна да је у праву.

-          Нико те не прави лудом, само си тврдоглава – сад је већ био видно изнервиран, а знао је да је 100% у праву. Увек је морала много да прича, да се буни, није му веровала, мислио је.

Зашто она мора увек да попушта, мислила је, па и кад је у праву. Он је не цени довољно и тако ће увек да буде. Не ово заиста не иде. Нема више снаге да се свађа. Њихова веза нема будућност.

Љути и у тишини изашли су из супермаркета.

***

Мало касније један други пар дошао је до штанда са маслинама и узео оне исте:

-          Да узмемо ове микс маслине?

-          Наравно, оне су за свачији укус. – ставили су кесицу мешаних маслина у своју корпу и задовољно отишли даље.

Komentari

Miks

Jelena Dincic | 06/11/2012, 22:27

Savsneno dobra pouka, kao i uvek!

Re: Мушко – женски односи - Ko je у праву

Јелена | 06/11/2012, 23:00

У љубави је тако, добро је кад се свађамо око ситница а ипак пазимо шта нама драга особа воли и како се осећа: "Нису имали довољно пара. Она је волела маслине, он је то ѕнао". Осећај, када се добровољно одричете онога чега волите, и потајно ѕнате да ће вам супруг и поред недостатка новца рећи да то ипак купите, и каже вам, а ви и даље вагате шта је јефтиније, а он исто тако ѕна да ћете уѕети најјефтиније, је непроцењив! Прави доказ да је љубав чак и када се свађате око маслина, јер пре свађе обоје мислите о потреби оног другог а то је најважније.

Re: Мушко – женски односи - Ko je у праву

pitija | 07/11/2012, 11:15

порука је да ми жене смарамо беспотребним ситницама- мушкарци размишљају јасно и кратко, без оног шта би било кад би било, шта је између редова или "шта је писац хтео да каже" - узмеш прве и готово - или не трерајмо их тамо где не воле итд

Re: Мушко – женски односи - Ko je у праву

Branka | 10/11/2012, 11:55

Ha, ha.. Ovo mi je previse poznato :-D Razlike ce uvek postojati, bitno je ne hvatati se za svaku rec, uvek postoji i sredina, tj. miks :-D

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb