Gušt i dert

PRODAVAČICA

pitija | 19 Avgust, 2016 17:54

У близини једног тек започетог градилишта биле су две по величини осредње самопослуге.

Радници , њих петнаестак, неколико дана ту су куповали доручак, а често и намирнице за кућу. Неколико њих је куповало у једној, неколико у другој, па  повремено мењали. У природи је људи да буду радознали, да ли је нешто ново стигло, шта је у једној боље него у другој..

Кад је изливена прва плоча за темељ велике стамбене зграде, која је требало да има неколико спратова, на градилиште је дошао  и млади газда. Радови су одмицали брже него што је очекивао, јер су они пословали као породица. Газда их је увек после доброг посла добро чашћавао, а они су то ценили, јер им ни дневнице нису биле мале. Били су већ добро познати у граду по најбољем квалитету градње и  уживали су углед и поштовање.

А радници су највише  ценили то што и млади газда с њима ради и помаже где год треба, иако има факултет. И тог дана је помагао, а кад је дошло време паузе , онако прашњав  и уморан ушао је у једну од те две самопослуге. Хтео је да купи намирнице и пиће  и додатно  части своје раднике..

Стрпљиво је стајао на каси чекајући ред. У тренутку кад је стигао на ред, продавачица га је погледала онако умазаног од малтера и прашине и  нељубазно рекла да је њена каса затворена и да пређе на другу.

Без речи се упутио  ка излазу и ушао у другу самопослугу. Кад се продавачица вратила с паузе  видела је код касе остављене две корпе препуне намирница и пића..

Од сутрадан  сви радници су куповали само у једној самопослузи.. Нису више имали недоумице шта једна има боље од друге.

До краја изградње,  остало је још доста времена.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb