Gušt i dert

BIĆE DOBRO

pitija | 11 Avgust, 2016 21:28

Нешто размишљам, БИЋЕ ДОБРО.. 
Биће добро у овој нашој „Србијици“ како је некад рекао Ћосић, Србијици тако малој да би је најрадије загрлио и на срце ставио. 
Волим природу, па тако вођена  идејом да сачувамо природу,  да мало више бринемо о њој, наиђох на људе са истим жељама, идејама и радом. 
Чух за младог студента Шумарског факултета у Новом Саду Siniša Mali​ , који има пројекат за пошумљавање Србије. 
Чух и упознах Milan Popovic  који је на тако леп, носталгичан нађин радио емисије „Задња кућа Србија“, а сад  ради емисију  „Гост“ у којој подстиче туризам  у нашој земљи. Имала сам срећу да га упознам; гостовао је у нашем Дому Кући младих. То је тако диван, природан човек и квалитетан, да улива поверење и враћа наду, да ће све што ради бити успешно. 
Онда  Vladimir Grbić​ – добро се сећан са каквим је жаром играо за нашу репрезентацију. После успешне каријере, сад брине о очувању природе, а посебно ме радује што има 4 деце. И то је ваљда добро за Србију.
Недавно сазнах и колико је Nikola Rokvic​  - хуман и вредан млад човек. 
А ватерполиста  Aleksandar Šapić који је поклонио своје медаље у  хуманитарни фонд. 
Помињем и хумане људе и оне који брину о природи, јер то је ваљда исто. 
Па   Emir Kusturica​  са Дрвенградом, а о Нолету није ни потребно да причам. Он зна да је будућност земље везана за квалитетну бригу о деци и још што шта ради за нас.. (пишем сажето, јер нико неће да чита дуге текстове хаха, а имала бих о сваком још што шта да напишем).
Одавно верујем, да је за неку акцију;  да би нешто могло да се организује и успе потребно  бар петоро људи. 
Ово су људи са чијим сам се радом ближе упознала последњих неколико месеци. Замислите како ће нашој Србијици бити за неколико година, кад стигну плодови рада ових вредних, великих људи. 
Људи који воле ову нашу земљу и брину о њој, има сигурно још много.  И има сваког дана све више.. 
Србија има, а зашто да не, и мене и наравно вас. Сами знате колико сте ми само порука везаних за пpироду и њену лепоту послали.
Брига о природи је оживела и претвара се у АКЦИЈУ. 
Ма биће добро, биће добро у овој нашој Србијици, тако драгој да је на срце привијемо <3.

Komentari

Re: BIĆE DOBRO

Јанакис | 12/08/2016, 15:30

Уууууу овде се нешто ради :-) одох да не сметам...

Re: BIĆE DOBRO

pitija | 12/08/2016, 20:18

Janakis neeeeeee, nemoj da si takav- hejter - pa "ipak se okreće" - mislila sam da te dodam ali rekoh pošto sam te već pomenula u "Moje žedno drvo", pa da se ne uobraziš od tolike popularnosti - znaš li ti koliko ljudi čita ovaj moj blog :). Čekam komentare, nedostaju mi!

Re: BIĆE DOBRO

Јанакис | 14/08/2016, 09:37

И треба Питија :-) био сам ти таличан у Жедном дрвету - осушило се. Да не би мене још би ти са флашицом јурцала по граду :-))))

Re: BIĆE DOBRO

pitija | 14/08/2016, 12:30

Janakis hahahaha, obožavam tvoj humor, Da li ti hoćeš da mi poručiš da ne radim ništa, jer posle suše,ove godine umalo potop!?

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb