Gušt i dert

SVI MOJI DRAGI LJUDI

pitija | 07 Avgust, 2016 13:24

Осим чланова породице, наш живот оваквим какав је чине и људи око нас. Неки од њих нам временом, или чак на први поглед  постану врло драги. Постану нам толико драги да кад нам живот раздвоји путеве, нама буде страшно тешко. Мислим на оне свакодневне растанке, животне: кад неко одрасте па промени школу, одсели се, оде у други град, другу државу......

И онда се ми бојимо растанка и празнине у срцу која ће иза њих остати.

Много дивних Јелена, Јована, Милена, Милица, Мариана ........., Стефана, Александра, Ненада .......  је оплеменило мој живот ......., један за другим. 

Годину за годином.

Једни су одлазили, други долазили.

Управо ови садашњи драги људи  обогатили су  мој живот зато што су претходни отишли пут свог живота. Зато што су једни направили места другима.

Кад ови сада оду, направиће места за будуће дивне људе.

А сви су били другачији, посебни.....  Једино заједничко им је било што су ми бескрајно драги и што ми је у њиховом друштву било бескрајно пријатно.

Не треба се бојати растанка, јер драги људи  не одлазе стварно.  Сви они остају у срцу, само се из једног дела срца селе у други део – у онај дивни део који се зове сећање, успомене и захвалност што смо имали једни друге.

Komentari

Re: SVI MOJI DRAGI LJUDI

Лаки | 07/08/2016, 13:47

Питија, ти си стварно један добар васпитач. Стичем утисак да свој посао радиш зато што га волиш а не рутински. До сада нисам имао додира с васпитачима (у моје време их није било, барем се тако сећам),па сам мислио да су васпитачи саму ту, када је нека невоља.
Из твојих написаних прича које редовно читам и јунака у њима, видим твоју бригу како за појединце, тако и за сву младу популацију код нас.
Извињавам ти се у напред ако сам ти погрешио професију.

Re: SVI MOJI DRAGI LJUDI

pitija | 07/08/2016, 13:57

Laki, "pročitao si me" - hvala na divnim rečima - sve si tačno razumeo :) i usrećio me. Poz

Re: SVI MOJI DRAGI LJUDI

Đoković sa ž :D | 08/08/2016, 01:53

Priča puna ljubavi i dobrote, vrlina koje se tako retko danas sreću, ali u Vama caruju....Divno, kao i sve što napišete!

mediterraneo

mediterraneo | 09/08/2016, 19:30

proročice apolonova, nešto si mi setna danas

Re: SVI MOJI DRAGI LJUDI

pitija | 09/08/2016, 22:31

mediterraneo dragi, kad god sam setna ja odem na tvoj blog da udahnem malo vedrine. Poz

mediterraneo

mediterraneo | 09/08/2016, 22:53

E TAKO TEBA

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb