Gušt i dert

1033 за Косово

pitija | 07 Januar, 2013 19:29

Размишљајући о тексту који бих могла да објавим, паде ми на памет да је можда сасвим довољно да уместо речи свако од нас пошаље ове недеље по 1 поруку на 1033, а онда и сваке следеће недеље по једну док буде требало.

Лепо је што стално помињемо Косово, па кад га толико волимо хајде да овако из топле собе, из удобне фотеље уместо порука које преписујемо са интернета и шаљемо једни другима, пошаљемо поруку онима због којих још имамо могућност да се подсећамо предака, да се поносимо њиховом крвљу у венама и препричавамо славну историју. 

Кад и последњи  напусти ту нашу Свету Земљу, бојим се да нећемо имати право на то, јер ћемо се тек тада сви стидети што нисмо урадили бар само оно што смо могли. 

А сада и овде ја могу да пошаљем једну поруку за један оброк за  "гладне на Косову". Без нас гладни неће моћи још дуго тамо да трају, без њих,стидећемо се себе.

 

Komentari

Re: 1033 за Косово

pitija | 07/01/2013, 23:12

ne mogu da verujem da smo mi jaki samo na rečima - očekivala sam bar jedan komentar - dobra ideja: -" poslala (o) sam i ja poruku"-, ali na ovaj dan milosrđa, ljubavi i dobrote od naših dela ni traga

Re: 1033 за Косово

Bisa | 08/01/2013, 10:47

Samo tek sto vidoh ovaj tekst. Srbima sa Kosova saljem jednom godisnje preko humanitarne organizacije ovde u Parizu, uglavnom odece, obuce i skolski pribor za decu. SMS poruke izbegavam ... Drago mi je da je ova tema ponovo kod tebe na "stolu". Pozdrav !

Re: 1033 за Косово

pitija | 08/01/2013, 12:28

kaže se da o dobrim delim ne treba pričati, ali ako ćutimo onda ne podstičemo druge, niko ne zna da ima dobrih primera na koje treba da se ugledamo svi, zato ponekad treba i to reći, tek da se probude drugi. Biso ne sumnjam u tebe i drago mi je zbog onog što radiš - "ko želi nešto da uradi nađe način, ko ne želi nađe izgovor ". Poz

Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb